torsdag 8 september 2011

Allt som inte har hänt

Har varit i Kil ikväll och lyssnat på Tomas Sjödin! Tomas bor med sin fru Lotta i Göteborg. De har 3 söner, varav den äldsta och den yngsta dog för några år sedan i en typ av hjärnsjukdom. Han är författare och pastor i en församling i Göteborg. Tomas berör när han talar och det är så lätt att lyssna på honom. Han är personlig och pratar så naturligt om sin tro.

Han har under drygt 13 år skrivit krönikor i GP, och 85 av dessa krönikor har han samlat i en bok som heter: Jag lutar åt Gud. Den boken är fylld av vardagshändelser och tankar kring dessa. Fick den i julklapp av min mamma, och läste ut den i ett nafs. Den var helt enkelt jättebra!

Boken börjar med en krönika som heter: Allt som inte har hänt. Där beskriver han hur hans fru en dag steg kvittrande in genom dörren till deras hus och berättade att hon hade tjänat 1200 kr på vägen hem från stan och att hon tänkte köpa ett par nya skor för dom pengarna. När han frågade henne hur hon hade tjänat dessa pengar, så hade hon kört igenom en hastighetskontroll och inte åkt fast. Hon hade betonat ordet "minst" på ett sätt som fick honom att förstå att det kunde röra sig om mer pengar än så.

Ibland är skillnaden mellan vår tanke med vårt liv och det liv som verkligen blev, väldigt stor. Men tänk att ibland ändå vara tacksam över allt man har förskonats ifrån, allt det som inte har hänt. Det kan vara ett sätt att bevara tron och hoppet i tillvaron. Kanske är det också ett sätt att orka leva vidare med det som hände och som gjorde så fruktansvärt ont.


Den tanken fick han när han upptäckte ett par nya damskor i hallen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar