måndag 21 juni 2010

Vätternrundan - 19 juni

Väcktes av mobilen kl 00.30 efter ca 1 timmes sömn. Dags att förbereda sig inför cykelturen. Vi försökte äta lite. Det blev lite yoghurt och en liten bit av en macka. Sen blev det dags att sätta fast cykelljusen och ta sig in mot start. Mörkt ute.

Några minuter innan vi skulle start började det att regna lite smått...jag hade en regnjacka med mej till Motala, men den råkade nu ligga kvar i husvagnen - orutinerat! Men väl i startfållan fanns det ingen återvändo. Det var bara att gilla läget och hoppas på att det skulle stanna vid endast lite duggregn.

Kl 01.56. Upp i sadeln och klicka fast fötterna på pedalerna och sedan iväg. Starten gick av stapeln för startrupp 179. Vi hade gjort upp en tidsplan för loppet. Vi hade kalkulerat med att loppet skulle ta 14 timmar och att vi skulle stanna 10 minuter vid varje depå, och 20 minuter i Jönköping och i Hjo där det serverades mat.

Vi trampade på i både uppförs och nerförsbackar, vilka det fanns en hel del av. Regnet kom och gick allt eftersom. Det var också kallt i luften. Var väldigt tacksam över att jag köpte nya cykelvantar! Men benen kändes starka och pigga, trots mitt i natten. Många röda lampor framför sig. Hörde att det var en tjej som hade blivit sjösjuk av alla röda bakljuslampor som åkte hit och dit, så hon fick bryta i Jönköping. Otur!

Väl framme i Jönköping bjöds det på havregrynsgröt eller köttbullar och mos. Jag föredrog gröt med äppelmos tidigt på morgonen.

Fördelen med att starta mitt i natten är att det i princip inte är någon trafik på vägarna den första tredjedelen av sträckan, fram till Jönköping. När vi passerade min systers hus i jönköping så hade min käre man vaknat till och stod efter trottarkanten. Jag såg honom försent för att kunna stanna, utan att orsaka någon olycka. Så det blev att vinka lite och trampa vidare. I Jönköping hade det slutat regna och man kunde ana solen.

Hade hört talas om att det är efter Jönköping som loppet egentligen startar. Då har man cyklat drygt 10 mil och innan Bankeryd är det en grym backe!! Och det var det! Sen var den lika grym nerför. En av mina vänner hade en cykeldator där han kunde se hastigheten. Han var uppe i 63 km/tim!!

Vi höll vår "tidtabell" bra. Låg t o m plus bitvis. Regnet kom och gick under resans gång. När vi ankom Hjo efter 17,5 mil, hade våra nära och kära vaknat till och fanns där för att heja på oss! Kul! Där bjöds det på Lasagne. Försökte få i mej hela biten, men vågade inte riktigt pressa. Visste inte riktigt hur magen skulle tåla all mat efter flera timmars arbete. Men samtidigt måste man ju fylla på sina energidepåer.

Efter Hjo kändes det som vi cyklade mest på en raksträcka, och vi längtade lite till nästa depå, som var Karlsborg. Solen sken där och depåstoppet låg vid vattnet. Mycket vackert! Där träffade vi på vår 4:e cykel kompis som cyklade före oss, i stort sett från start. Han hade fått kramp vid 2 tillfällen och hade fått massage i Jönköping och i Karlsborg.

Två depåstopp innan den omtalade bron vid Hammarsundet skulle bestigas. Där blåste det motvind, men det var en vacker utsikt! Vi höll fortfarande tidtabellen bra, och låg nu ca 15 minuter på plussidan. Nu var det bara ett depåstopp kvar innan målgången.

När man satte sig upp i sadeln efter de sista depåstoppen, så undrade man varför man överhuvudtaget hade stannat. Rumpan var ganska på öm! Men när man väl hade cyklat några minuter så hade den domnat bort igen... Benen kändes fortfarande ok. Inget ont, men något stel.

Efter sista depåstoppet var det bara ca 2 mil kvar till målet! Där ökade vi tempot något för att klara vårt mål: 14 timmar. Vi gled in i MÅL kl 15.52!
Vår tid blev: 13 timmar och 56 minuter!!! Vi klarade det! Och vi orkade runt!!


När vi precis hade klivit av cyklarna, så hörde vi hur Kronprinsessan och hennes Daniel sa sitt JA till varandra! Vilken timing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar