söndag 20 juni 2010

Vätternrundan - före

Vaknade kl 10.00 på fredag morgon hemma hos brorsan. Efter lunch begav vi oss, med husvagnen, till Jönköping för att hämta upp svågern och lämna dottern och sedan åkte vi vidare mot Motala. Fick en plats för husvagnen på en camping i utkanten av Motala. Där anslöt även vår 4:e cykelkompis.

Installerade oss i husvagnen på eftermiddagen och tog sedan cyklarna in till city för att hämta ut våra nummerlappar och titta lite på den stora cykelmässan. Jag har cyklat Tjejvättern förut och varit på den mässan. Men den var endast en bråkdel av denna!! Den var verkligen stor. Jag tror alla märken som går att finna var representerade. Stort utbut! Jag köpte mej några funktionsstrumpor och ett par cykelvantar med "långa" fingrar. Sen fanns det ju en hel del annat som jag också skulle ha velat ha, men man kan ju inte köpa allt...

Hungriga började vi leta efter någonting och någonstans att äta. Gick förbi en pastarestaurang, och konstaterade att vi skulle nog leta efter en någon annanstans att äta. Hamnrestaurangerna var fullbokade. När vi ändå var vid hamnade och nära starten passade vi på att titta på invigningen av Vätternrundan, och såg de första cykla iväg. En av dom behövde hjälp att ta sig upp på sadeln...man kan ju undra hur det gick för honom vid första depåstoppet...

Till slut hamnade vi på en restaurang där det fanns några lediga bord och det verkade vara en lugn och trevlig stämmning. Typ nå'n kinarestaurang. Vi fick menyerna ganska snart, men sen fick vi vänta. Ingen kom och tog upp beställning...Efter en lång stund, ca 30-40 min, så haffade vi en servitris och sa att vi ville beställa. Han skulle strax komma tillbaka, vilket han gjorde. Vi beställde och fick sedan vänta ca 1,5 timmar på att maten skulle komma!! Under den tiden hann vi få in vår dricka och dricka upp den. Bad om nå't bröd att tugga på i väntan på maten. Vi fick då räkchips, vilket var gott, men innehöll väl mest luft.

Till slut så började vi tröttna och blev irriterade pga den långa väntetiden. Inte ska det väl ta 2 timmar att få mat!! Det var ju inte riktigt så här vi hade tänkt det. Men vi hade det i alla fall trevligt under tiden :-)

Sen cyklade vi tillbaka till husvagnen för att sova en liten stund innan det var dags för start.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar